Վերջերս իրականացված մի շարք գիտական հետազոտություններ ապացուցում են , որ մթերքի այս տեսակներն առավել ակտիվ են պայքարում քաղցեղի դեմ, քան քիմիոթերպիան: Ամենահաճելին այն է, որ դրանց մեջ առկա են մթերքի այն տարատեսակները, որոնք մենք ամենից շատ ենք սիրում օգտագործել:
Դրանք են քրքումը, սուրճը և կանաչ թեյը, մուգ շոկոլադը, ազնվամորին, լոլիկը և կարմիր գինին: Մթերքի այս տեսակները պարունակում են ուժեղ հակաքաղցկեղային հատկություներ և խաթարում են արյան մատակարարումը դեպի քաղցկեղի բջիջներ:
Գիտնականները խորհուրդ են տալիս օգտագործել մթերքի վերը նշված տեսակները, ինչը կօգնի կանգնեցնել չարորակ բջիջների հետագա զարգացումն ու տարածումը: