
Շագանակագեղձը հունական ընկույզի չափ փոքրիկ գեղձ է, որը գտնում է ուղիղ աղիքի առջևի հատվածում՝ միզապարկի տակ: Ուղիղ աղիքն օրգան է, որը տեղակայված է շագանակագեղձի և միզապարկի ետևում, մինչդեռ միզուկը մի խողովակ է, որի միջոցով մեզն ու սերմնահեղուկը դուրս են գալիս օրգանիզմից: Չնայած, որ շագանակագեղձը կենսական լուրջ նշանակություն չունի, այն շատ կարևոր է վերարտադրողական ֆունկցիայի կատարման համար:
Ներկայում շագանակագեղձի խնդիրները բավական տարածված են և որպես կանոն հիմնականում հանդիպում են 50 տարեկանից բարձր տղամարդկանց մոտ: Շագանակագեղձի ամենատարածված խնդիրներն են բորբոքումն ու մեծացումը:
Այս խնդրի երկու հիմնական ախտանաշանները հաճախամիզությունն ու միզազատության խանգարումներն են: Մեծ մասամբ՝ կարող են նկատվել նաև ցավեր ոտքերի, մեջքի ստորին հատվածի և ազդրերի հատվածում:
Ինչպես բուժել շագանակագեղձի մեծացումը
1. 85 գրամ նեխուրի արմատները (մանրացրած)և 25 գրամ դդմի սերմերը խառնել, ավելացնել 1 թ.գ. ձիթայուղ և կիտրոնի հյութ: Բոլոր բաղադրիչները լավ խառնել և ընդունել օրական 1 ճ.գ. քնելուց առաջ:
2. Կարելի է նաև ամեն օր արևածաղկի սերմեր ուտել: Սակայն սերմերը հարկավոր է ուտել երեկոյան 17:00-19:00-ն ընկած ժամանակահատվածում, քանի որ այդ ժամանակ օրգանիզմը դրանք շատ ավելի լավ է յուրացնում:
3. Ոչ շատ մեծ սոխին խառնել 1 ճ.գ. մեղր և օգտագործել այդ խառնուրդն ամեն օր:
4. ½ բաժակ տաք կաթին ավելացնել 40 կաթիլ սպիրտի լուծույթ (20%) և ընդունել այս ըմպելիքն օրական 3 անգամ ուտելուց առաջ:
5. Մի բաժակ եռման ջրին ավելացնել 1 ճ.գ. պնդուկի չոր տերևներ և թրմել մինչև սառի: Ընդունել օրական մի քանի անգամ 2 ճ.գ.:
6. Կարելի է նաև մեկ ամիս շարունակ օրական 3 անգամ 0.33 մլ դդմի յուղ խմել:
7. 2 շաբաթ շարունակ ամեն օր լորի ձու ուտելը նույնպես շատ օգտակար է:
8. 3 ճ.գ. քերիչով մանրացրած ծնեբեկին ավելացնել 30 մլ ջուր, եռացնել, այնուհետև քամել և օգտագործել ստացված եփուկը օրվա ընթացքում:
9. 4 բաժակ ջուրը եռացնել, ավելացնել 30 գրամ մանրացրած սոճի և եռացնել ևս 10 րոպե:Ստացված եփուկը քամել, բաժանել 5 մասի և խմել օրվա ընթացքում:
Նյութի աղբյուրը՝ www.naturalcuresandhomeremedies.com
|