3:45 PM Արյունը նոսրացնող մթերքներ | |
Կաթված, ինֆարկտ, տրոմբոֆլեբիտ, երակների վարիկոզ լայնացում, թութք… Ի՞նչ ընդհանուր բան կա այս հիվանդությունների մեջ: Բանն այն է, որ դրանց առաջացման պատճառներից մեկը թանձր արյունն է: Թանձրության պատճառով այն չի կարողանում ազատ շարժվել արյունատար անոթներով (հատկապես ուղեղի անոթներով) և տեղափոխել սննդարար նյութերն ու թթվածինը, ինչն էլ հանգեցնում է ներքին օրգանների թթվածնային քաղցի: Շատերը գիտեն, որ թանձր արյունը կարելի է նոսրացնել, բայց չեն էլ կռահում, որ դա կարելի է անել առանց թանկ դեղամիջոցների՝ ընդամենը թեթևակի փոխելով ամենօրյա սննդակարգը: 1. Շատ ջուր խմեք: Մարդկանց 90% շատ քիչ ջուր է խմում: Խոսքը վերաբերում է սովորական ջրին, ոչ թե հեղուկներին: Չափահաս մարդը, իր քաշից կախված, պետք է օրական խմի 2-2,5լ ջուր, իսկ շոգ եղանակին՝ ավելի շատ: Ձեր երեխաներին սովորեցրեք ջուր խմել: Մաքուր ջուրը թրոմբների առաջացման դեմ առաջին և ամենահզոր միջոցն է: 2. Արյունը նոսրացնող մթերքներ են՝ 3. Արյունը թանձրացնող մթերքներ են. 4. Արյան մածուցիկությունը զգալիորեն մեծացնում են՝ 5. Ավելի շատ շարժվեք, քայլեք, զբաղվեք ֆիզկուլտուրայով, եղեք մաքուր օդում: Առողջ եղե՛ք: ԲԱՐՈՄԵՏՐ | |
|
Всего комментариев: 1 | |
| |