Приветствую Вас, Гость! Регистрация RSS

sedablog.ru

Воскресенье, 2025-07-20
Главная » 2017 » Январь » 25 » Ատամի մածուկն ու մաստակը նպաստում են քաղցկեղի առաջացմանը
loading...
5:37 PM
Ատամի մածուկն ու մաստակը նպաստում են քաղցկեղի առաջացմանը


 

Ֆրանսիացի և լյուքսեմբուրգցի գիտնականներն անց են կացրել մի հետազոտություն՝ պարզելու համար, թե ինչ բացասական ազդեցություն են ունենում ատամի մածուկն ու մաստակը մարդկանց օրգանիզմի վրա:

 

Գաստրոէնտերոլոգները խորհուրդ են տալիս զգուշանալ, քանի որ առօրյայում օգտագործվող հիգիենայի այդ պարագաները կարող են մահացու վտանգ ներկայացնել: Օրինակ՝ E171 սննդային գունանյութը կամ տիտանի երկօքսիդը նպաստում է քաղցկեղի առաջացմանը: Ատամի մածուկի բաղադրության մեջ պարունակվող այս նյութի վնասակար ազդեցությունն արդեն ապացուցվել է լաբորատոր առնետների վրա անցկացված գիտափորձերի արդյունքում:

 

Գիտնականները մի քանի ամիս շարունակ փորձարկումների ենթարկվող առնետներին տալիս էին E171 պարունակող ջուր, ինչի արդյունքում կրծողների մոտ օնկոլոգիական հիվանդության զարգացման հավանականությունը մեծացել է 40%-ով: Ջրին ավելացրած E171-ի քանակը համապատասխանում էր այն քանակությանը, որը մարդը ստանում է ամեն օր ատամի մածուկ կամ մաստակ օգտագործելու դեպքում:

 

Առայժմ եվրոպացի գիտնականների ուսումնասիրությունների արդյունքում վնասակար ապրանքի արդատրությունը չի կանգնեցվել և ավելի անվտանգ նմանակը չի ստեղծվել, սակայն որոշում է կայացվել՝ էլ ավելի լայնամասշտաբ ուսումնասիրություններ անցկացնելու մասին:

 

Հարկ է նշել, որ E171 գունանյութն օգտագործվում է ոչ միայն ատամի մածուկ կամ մաստակ պատրաստելիս: Այս հավելումը կարելի է գտնել նաև քաղցրավենիքի շատ տեսակների, թխվածքաբլիթների, ինչպես նաև արևապաշտպան քսուքների և կոսմետիկ այլ միջոցների բաղադրության մեջ:

 

Նյութի աղբյուրը՝ gogetnews.info

Просмотров: 1087 | Добавил: sedablog1 | Рейтинг: 0.0/0
loading...
Всего комментариев: 0
avatar