6:02 PM Թեյ, որը կօգնի բուժել ֆիբրոմիալգիան, գայլախտը, ցրված սկլերոզը և շատ այլ հիվանդություններ. ուրցի ամենաօգտակար հատկությունները | |
Ուրցը շատ տարածված խոտաբույս է և դարեր շարունակ օգտագործվել է տարբեր հիվանդությունների՝ այդ թվում նաև գրիպի և էպիլեպտիկ նոպաների բուժման համար:
Միջին դարերում մարդիկ խառնում էին հավասար քանակությամբ ուրցն ու նարդոսը և ստացված խառնուրդը լցնում եկեղեցու հատակին՝ բոլոր անցանկալի հոտերից ազատվելու համար: Բացի այդ, այն նաև օգտագործվում էր վերքերի բուժման ու վարակների կանխարգելման համար:
Ուրցի եթերայուղերն օժտված են հզոր հակավիրուսային, հակառևմատիկ, հակասեպտիկ, հակամակաբուծային և հակասնկային ազդեցությամբ:
Պարբերաբար ուրց օգտագործելը թույլ է տալիս նվազեցնել օրգանիզմում վիրուսների մակարդակը, ուստի այն շատ օգտակար է գայլախտի (волчанка), քրոնիկ հոգնածության համախտանիշի, ականջներում լսվող աղմուկի, ցրված սկլերոզի, ֆիբրոմիալգիայի, գլխապտույտների, աուտոիմունային թիրեոդիտի և ռևմատոիդ արթրիտի դեպքում: Պարզապես հարկավոր է ամեն առավոտ ուրցով թեյ խմել:
Ուրցը պարունակում է մեծ քանակությամբ վիտամիններ ու հանքանյութեր (այդ թվում նաև երկաթ, կալիում, կալցիում), որոնք շատ կարևոր են արյան կարմիր գնդիկների ձևավորման, զարկերակային ճնշման կարգավորման, ինչպես նաև օրգանիզմում հակաօքսիդանտների բաշխման համար: Բացի այդ, այն նաև հարուստ է ֆոլաթթվով, A, C և B խմբի վիտամիններով:
Այն նաև պարունակում է տարատեսակ բիոֆլավոնոիդներ և եթերայուղեր՝ այդ թվում նաև թիմոլ՝ եթերայուղ, որն օժտված է հզոր հակաօքսիդանտային հատկություններով:
Բացի այդ, ուրցը նաև օգնում է կանխարգելել քաղցկեղը: Ուսումնասիրությունները նաև ցույց են տվել, որ պարբերաբար ուրց օգտագործելը մեծացնում է երիկամներում, սրտամկանում, գլխուղեղում և բջջային մեմբրաններում դոկոզահեքսաենաթթվի քանակը:
Ուրցի եթերայուղերն ունենում են հզոր խորխաբեր և բրոնխիալ սպազմալիտիկ ազդեցություն, ուստի հիանալի բուժիչ ու կանխարգելիչ միջոց են հետևյալ հիվանդությունների դեպքում.
· գինգիվիտ,
· լարինգիտ,
· ասթմա,
· կոկորդի վարակներ,
· սուր և քրոնիկ բրոնխաբորբ (բրոնխիտ),
· նշիկաբորբ (անգինա),
· հազ,
· բերանի խոռոչի բորբոքումներ:
նյութի աղբյուրը՝ healthyfoodhouse.com | |
|
Всего комментариев: 0 | |