7:47 PM Ջուրը չի կարելի եռացնել կրկնակի | |
Հաճախ է պատահել, որ դուք մոռացել եք եռացրած ջրի մասին, որովհետև սկսվել է սիրելի սերիալը, կամ դուք շեղվել եք մի ինչ-որ թեմայով: Եվ հիշելով ջրի մասին նորից եք եռացրել այն՝ առանց ձոխելու ջուրը: Եվ ահա պատահում է այն, ինչի մասին չէիք էլ մտածի. դուք պատրաստում եք թույն՝ ինքներդ ձեզ համար: Այս մասին իհարկե մեզ պետք է տեղեկացնեին դպրոցում քիմիայի դասաժամին, բայց փաստորեն չեն պատմել: Բանն այն է, որ ջուրն իր մեջ պարունակում է մի շարք «ձախ» նյութեր և միներալներ: Երբ դուք դրանք տաքացնում եք, վերջիններիս կառուցվածքը ենթարկվում է քիմիական փոփոխությունների: Գոլորշացած ջուրը փոխանցում է այդ քիմկատները մեր թոքերին: Իսկ այն մասը, որ մնում է ջրի մեջ, փոխանցվում է ձեր օրգանիզմին տաք ընմպելիքի միջոցով: Ինչքան ավելի շատ եք եռացնում նույն ջուրը, այնքան ավելի է մեծանում ծանր թունավորման հավանականությունը այնպիսի նյութերով, ինչպիսիք են մկնդեղը, նիտրատները և ֆտորիդը: Օգտակար միկրոէլեմենտները, ինչպես օրինակ կալցիումի աղերը, նույնպես կարող են վերածվել թույնի և առաջացնել օրինակ երիկամային քարեր: |
|
|
Всего комментариев: 0 | |