Приветствую Вас, Гость! Регистрация RSS

sedablog.ru

Воскресенье, 2025-07-20
Главная » 2017 » Февраль » 14 » Պարբերաբար հավկիթ օգտագործելով կարելի է նվազեցնել գլխուղեղի կաթվածի հավանականությունը
loading...
1:46 PM
Պարբերաբար հավկիթ օգտագործելով կարելի է նվազեցնել գլխուղեղի կաթվածի հավանականությունը


 

 

Միչիգանի համալսարանի գիտաշխատողները պարզել են, որ պարբերաբար հավկիթ օգտագործելու դեպքում կարելի է 12%-ով նվազեցնել գլխուղեղի կաթվածի հավանականությունը:

 

Գլխուղեղի կաթվածից պաշտպանվելու համար մասնագետները խորհուրդ են տալիս օրական մեկ հավկիթ օգտագործել: Այս մթերքը հարուստ է պրոտեիններով: Այն նաև պարունակում է մեծ քանակությամբ օգտակար ճարպեր ու միկրոտարրեր: Հավկիթը հագեցնում է արյունն օգտակար նյութերով, որոնք նպաստում են խոլեստերինի նվազմանը: Բացի այդ, դիետոլոգները նշում են, որ հավկիթը շատ օգտակար է ավելորդ կիլոգրամների դեմ պայքարողների համար:

 

Մասնագետների հավաստմամբ՝ պարբերաբար հավկիթ օգտագործելով կարելի է աստիճանաբար կարգավորել գլխուղեղի արյան շրջանառությունն ու իջեցնել զարկերակային ճնշումը: Սակայն հարկ է նաև նշել, որ չի կարելի չարաշահել ձվի սպիտակուցը, քանի որ այն նպաստում է մարսողության գործընթացի դանդաղմանը և կարող են առաջանալ դիսբակտերիոզ, սննդայի ալերգիաներ ու ցավեր:

 

Նյութի աղբյուրը՝ gogetnews.info

Просмотров: 1545 | Добавил: sedablog1 | Рейтинг: 0.0/0
loading...
Всего комментариев: 0
avatar