Приветствую Вас, Гость! Регистрация RSS

sedablog.ru

Воскресенье, 2025-07-20
Главная » 2017 » Февраль » 21 » Արյան մեջ շաքարի մակարդակը կարգավորող լավագույն 6 մթերքները
loading...
2:07 PM
Արյան մեջ շաքարի մակարդակը կարգավորող լավագույն 6 մթերքները


 

 

Արյան մեջ շաքարի մակարդակը նորմայի սահմաններում պահպանելը շատ կարևոր է շաքարային դիաբետի պրոֆիլակտիկայի ու ընդհանուր առողջական վիճակի ամրապնդման համար: Գիտնականները նշում են, որ որոշ մթերքներ օգնում են կարգավորել արյան մեջ շաքարի մակարդակը:


Կանաչ բանջարեղեն.

 

Հետազոտությունների համաձայն, կանաչ տերևավոր բանջարեղենը պարունակում է  նյութեր, որոնք ձերբազատում են  ախորժակը նվազեցնող աղիքային հորմոնները, ինչպես նաև նվազեցնում են ինսուլինի նկատմաբ զգայնությունը, դրանով իսկ նպաստելով արյան մեջ գլյուկոզայի մակարդակի առավել արդյունավետ կարգավորմանը:


Կանաչ թեյ.


Կանաչ թեյը ևս օգնում է պահպանել գլյուկոզայի նորմալ մակարդակը, քանի որ այն պարունակում է հատուկ EGCG հակաօքսիդանտ:  Փենսիլվանիայի համալսարանում կատարված  հետազոտությունները ցույց են տվել, որ կանաչ թեյի ազդեցության ներքո նվազում է արյան մեջ շաքարի մակարդակն ու  կանոնակարգվում է ածխաջրածինային պարունակությամբ  սննդի  օգտագործումից հետո վերջինիս կտրուկ աճը:

 

Դարչին.

 

Դարչինը ևս դրական է ազդում արյան մեջ գլյուկոզայի մակարդակի վրա: Այդ ամենի համար հարկավոր է օրական 1-ից  3  թեյի գդալ դարչին  օգտագործել:

 

Ձիթապտղի յուղ.


Ձիթապտղի յուղի օգտագործումը նվազեցնում է ինսուլտի առաջացման հավանականությունը, որը առկա է շատ մարդկանց մոտ  ու առաջ է բերում  արյան մեջ շաքարի մակարդակի աճ:

 

Լոբազգիներ.


Արյան մեջ շաքարի նորմալ մակարդակի պահպանման համար շատ կարևոր է նաև լոբազգիների օգտագործումը: Այդ մթերքները հագեցած են սննդային մանրաթելերով, որոնք «ֆիլտրում» են շաքարը, դրանով իսկ նվազեցնելով վերջինիս ներծծումն  արյան մեջ ու նվազեցնում են գլիկեմիկ ծանրաբեռնվածությունը:


Վարսակի փաթիլներ.

 

Վարսակի շիլան  պարունակում է շատ սննդային մանրաթելեր, որոնք դանդաղեցնում են գլյուկոզայի ներծծման գործընթացը:

 


Աղբյուրը՝ med2.ru

Просмотров: 4949 | Добавил: sedablog1 | Рейтинг: 0.0/0
loading...
Всего комментариев: 0
avatar