Շատ գերմանացիներ և անգլիացիներ սիրում են թեյն ու սուրճը խմել կաթով: Ընդ որում, այս սովորությունը սկսել է տարածվել նաև մեզանում: Կարծիք կար, որ դա ոչ միայն համեղ է, այլև օգտակար, քանի որ կաթն ավելացնում է ուժերը, լավացնում մարսողությունը, ամրապնդում սիրտը: Սակայն գերմանացի մի խումբ գիտնականներ պարզել են, որ թեյի օգտակար հատկությունները չեզոքացվում են կաթի համատեղ օգտագործման հետևանքով: Հայտնի սրտաբան պրոֆեսոր Վերենա Սթանգլի գլխավորությամբ ստեղծված խումբը պարզել է, որ սև թեյի օգտագործումը թույլ է տալիս ապահովել արյան նորմալ ճնշումը և պաշտպանում է հիպերտոնիայից: Թեյում կան շատ բիոակտիվ նյութեր` կատեխին, որոնք հանգեցնում են արյունատար անոթների լայնացմանը: Իսկ կաթի միջի սպիտակուցները` կազեինները, թուլացնում են կատեխինների ազդեցությունը և արգելակում դրանց դրական ազդեցությունները անոթների վրա` հանգեցնելով անոթների տոնուսի նվազմանը: <
...
Читать дальше »
Просмотров:
938
|
Добавил:
sedablog1
|
Дата:
2017-03-01
|
|
Անգամ ամենախիստ դիետաների ժամանակ ցանկանում ենք որևէ համեղ և քաղցր աղանդեր ուտել, որը չի ազդի ոչ կազմվածքի, ոչ էլ քաշի վրա: Ձեզ ենք առաջարկում կաթնաշոռից պատրաստված ցածր կալորիականությամբ աղանդեր, որն ուղղակի կապշեցնի ձեզ: Բաղադրություն 200 մլ կաթ 400 գ կաթնաշոռ 120 գ կակաո կամ շոկոլադ Շաքարի փոխարինիչ Պատրաստման եղանակը Կաթնաշոռը մոտ 10 րոպե հարեք բլենդերով: Ավելացրեք մյուս բոլոր բաղադրիչներն ու լավ խառնեք: Խառնուրդը դրեք սառնարանն ու թողեք սառչի: Վայելեք համեղ և ցածր կալորիականությամբ աղանդերը:
https://shabat.am/am/article/118571/Hamegh-ev-catsr-kaloriakanutyamb-aghander
Просмотров:
1225
|
Добавил:
sedablog1
|
Дата:
2017-03-01
|
|
Կաղամբը ոչ միայն համեղ սննդամթերք է, այլև շատ օգտակար է և բուժիչ: Ձեզ եմ ներկայացնում կաղամբի 10 բուժիչ հատկությունները, որոնց մասին շատերը չգիտեն:
1. Կաղամբը պակասեցնոմ է ուռուցքների չափերը: Ցանկալի է գիշերը կաղամբի թերթիկը դնել ուռուցքի վրա և պահել մինչև առավոտ:
2. Շատ օգտակար է վահանաձև գեղձի համար: Գիշերը կաղամբի թերթիկը դնել պարանոցի շրջանում և կապել:
3. Կաղամբը հայտնի է ցավազրկող հատկությամբ. թերթիկը դնել ցավող հատվածի վրա:
4. Կրծքով կերակրող մայրերին կաղամբը կօգնի փափուկ պահել կերակրելուց կոշտացող և ճաքճքող պտուկները:
5. Կաղամբը մաքրում է օրգանիզմը թունավոր նյութերից. պետք է հաճախ թարմ կաղամբ ուտել:
6. Կաղամբը պարունակում է սուլֆուր կոչվող միկրոտարր, որն օգնում է պահպանել մազերի և մաշկի գեղեցկությունը:
7. Գիտնականների կարծիքով՝ կաղամբը նպաստում է քաղց
...
Читать дальше »
Просмотров:
5345
|
Добавил:
sedablog1
|
Дата:
2017-03-01
|
|
Շատ վատ է, երբ տունը լի է բացասական էներգիայով: Դա առաջացնում է ոչ միայն հոգնածություն, գրգռվածություն, վեճեր և փողի արտահոսք, այլև հիվանդություններ և նույնիսկ ընտանիքի քայքայում: Ահա թե ինչու է կարևոր ժամանակ առ ժամանակ «մաքրել» տունը:
Իսկ ինչպե՞ս հասկանալ, որ ձեր տանը բացասական էներգիա է կուտակվել և այն «բուժման» կարիք ունի: Այդ մասին կհուշեն հետևյալ նշանները:
• Տանը հայտնվում են մրջյուններ, խավարասերներ և այլ միջատներ
• Անհայտանում կամ կորում են իրեր
• Հիվանդանում են բնակիչները և ընտանի կենդանիները
• Վատ են աճում, թառամում կամ չորանում են սենյակային բույսերն ու ծաղիկները
• Չափազանց հաճախ են այրվում էլեկտրական լամպերը
• Հաճախ փչանում է կենցաղային տեխնիկան
...
Читать дальше »
Просмотров:
5585
|
Добавил:
sedablog1
|
Дата:
2017-03-01
|
|
Ներկայացնում ենք շատ պարզ և համեղ թխվածքի բաղադրատոմս, որը շատ հեշտ է պատրաստել: Քեզ պետք կլինի 4 պարզագույն բաղադրիչ, որոնք խառնելով՝ հրաշալի արդյունք կստանաս:
Բաղադրիչները՝
- 200 գ կարագ
- 1 բաժակ սպիտակաձավար
- 3/4 բաժակ ցորենի ալյուր
- 1/2 թ/գ աղ
Պատրաստումը՝
1. Կարագը թող սենյակային ջերմաստիճանի պայմաններում և սպասիր, մինչև բավականաչափ փափկի: Այն խառնեք սպիտակաձավարին և աղին: Աղի սիրողները կարող են ավելի շատ աղ լցնել:

2. Լավ հունցիր խմորը, որ աղը հավասարաչափ բաշխվի: Ալյուր ավելացրու, նորից լավ խառնիր, որ համասեռ զանգված ստացվի և գունդ արա:
...
Читать дальше »
Просмотров:
7556
|
Добавил:
sedablog1
|
Дата:
2017-03-01
|
|
Ներկայացնում ենք նիհարելու բնական միջոց: Նիհարելու համար բնական միջոցը պետք է քնելուց առաջ խմել:
Քնի ժամանակ մեր մարմինը կարող է վերականգնել մկանները, բայց ճարպի դեմ ոչինչ չի անում:
Քնելուց առաջ մեկ բաժակ էլիքսիր խմելը կօգնի արագացնել նյութափոխանակությունը և այրել ճարպային կուտակումները:
Նիհարելու բնական միջոց
Բաղադրիչները՝
- 250 մլ եռացած ջուր
- Կես կիտրոն
- Մաղադանոսի մի քանի ցողուն
- 1 պտղունց դարչին
- 1 թ/գ խնձորի քացախ
- 1 թ/գ մեղր
Պատրաստումը՝
Սենյակային ջերմաստիճանի ջրի մեջ ավելացրու շրջանաձև կտրտած կիտրոնը, մանրացրած մաղադանոսը:Թող ըմպելիքը մի քիչ թրմվի, ավելի լավ է՝ բաղադրիչները խառնել առավոտյան և թողնել մինչև երեկո:
Հետո քամիր, ավելացրու մեղրը, դարչինը և քացախը:
Քաշի արդյունավետ նվազման հա
...
Читать дальше »
Просмотров:
14102
|
Добавил:
sedablog1
|
Дата:
2017-03-01
|
|

Իմաստուն խորհուրդների ծարա՞վ եք: Ցանկանո՞ւմ եք մի քանի դյուրամարս կանոններ իմանալ, որոնցով կառաջնորդվեք Ձեր կյանքում: Այդ դեպքում Դուք ճիշտ հասցեով եք եկել:
- Եթե Դուք միշտ հավատում եք, որ սենյակի ամենախելացի տղան եք, Դուք երբեք ոչինչ չեք սովորի:
- Թույլ մի՛ տվեք Ձեր ընկերներին անհետանալ Ձեր կյանքից, քանի որ նրանք այդպես էլ կանեն, եթե Դուք թույլ տաք:
- Եթե Դուք երջանիկ չեք, դադարեք զբաղվել նրանով, ինչով հիմա եք զբաղվում և մեկ այլ բան արեք: Հենց հիմա:Ձեր լոգարանը մաքուր պահեք և Ձեր անկողինը՝ հարդարված, եթե ցանկանում եք կիսել այն կնոջ հետ:
- Եթե փող աշխատելը Ձեր կյանքի միակ նպատակն է, Դուք երբեք երջանիկ չեք լինի, քանի որ Դուք երբեք բավականաչափ փող չեք ունենա:
- Լավ մարզավիճակում պահեք Ձեր միտքը: Խաչբառեր լու
...
Читать дальше »
Просмотров:
1139
|
Добавил:
sedablog1
|
Дата:
2017-03-01
|
|
Ադրբեջանցիների կողմից կոտրված պրոֆիլները նայելով՝ նկատեցի, որ իրանք պրոֆիլին տիրանալուց հետո սովորաբար փոխում են անունը (ասենք՝ «ազերի վզլոմալ») ու գլխավոր նկարը։
Մնացածը՝ իրական օգտատիրոջ նկարներն ու գրառումները, չեն ջնջում։ Չեն ջնջում, որ ապացուցեն՝ էդ պրոֆիլը ոչ թե իրենք են բացել, այլ իրոք կոտրել են ու տիրացել էջին։Հիմա ամենատխուր բանը։ Էդ կոտրված պրոֆիլների (օրինակ՝ Սամվել Մարտիրոսյանի գրառումների տակ արածող) էջերը աչքի անցկացնելիս, իրական օգտատիրոջ նկարներին նայելով, հասկանում ես, որ հենց իրանք պիտի տուժեին։ Դեմքերից երևում ա, որ ամեն ինչի վրա քլիք անող ու առանց կարդալու ամեն պատուհանի վրա «yes» սեղմող մարդիկ են մեծ մասը))))
Միգուցե սուբյեկտիվ եմ, բայց ինձ մոտ տենց տպավորություն ա:
Просмотров:
576
|
Добавил:
sedablog1
|
Дата:
2017-03-01
|
|

Տղամարդն իր տարեց հորը բերեց ռեստորան, որպեսզի միասին համեղ ընթրեն: Հայրը շատ ծեր և թույլ էր:
Երբ նա ուտում էր, ուտելիքի փշրանքները պատահաբար ընկան բաճկոնին և տաբատին: Սրահում նստած մարդիկ շրջվեցին և զզվանքով նայեցին նրան, մինչդեռ որդին հանգիստ նստած էր:
Ընթրիքն ավարտելուց հետո որդին հորը քաղաքավարի կերպով օգնեց վեր կենալ և ուղեկցեց նրան դեպի զուգարան: Այնտեղ մաքրեց հոր բաճկոնն ու տաբատը, լվացացրեց նրան, խնամքով սանրեց սպիտակ մազերը և օգնեց դնել ակնոցները:
Երբ նրանք վերադարձան ռեստորանի սրահ, այնտեղ քար լռություն էր տիրում:Միակ բանը, որը հնարավոր էր լսել, դա վրդովված շշուկներն էին այն մասին, թե ինչպես կարելի է հասարակական վայրում թափել ուտելիքը և փակել մնացածի ախորժակը: Որդին կանչեց մատուցողին, վճարեց հաշիվը և երբ նրանք արդեն դուրս էին գալիս, մի մարդ կանգնեց ոտքի և բարձրաձայն ասաց. «Կարծես թե ինչ-որ բան թողեցիք այստեղ»:
<
...
Читать дальше »
Просмотров:
7203
|
Добавил:
sedablog1
|
Дата:
2017-03-01
|
|
Այս աղյուսակի միջոցով դուք կկարողանաք պլանավորել ձեր երեխայի սեռը:

Просмотров:
21913
|
Добавил:
sedablog1
|
Дата:
2017-03-01
|
|

Արևածաղկի սերմեր շատերն են սիրում։ Budetezdorovy.ru կայքը գրում է, որ շատերն են այն օգտագործում հաճույքի համար՝ առանց պատկերացնելու, թե ինչ օգտակար հատկություններ ունի այն։ Դրանք պարունակում են ճարպաթթուներ, վիտամիններ և հանքանյութեր։ Միևնույն ժամանակ, հարկավոր է չափավոր օգտագործել արևածաղիկը, քանի որ այն բավական շատ կալորիաներ է պարունակում։
1. Էներգիա է հաղորդում։ 100 գրամ արևածաղկի սերմը 584 կալորիա է պարունակում։ Այն հակաօքսիդանտներ, հանքանյութեր և վիտամիններ է պարունակում, ինչպես նաև՝ սննդարար նյութեր, որոնք շատ օգտակար են առողջության համար։
2. Արևածաղկի սերմերը ճարպաթթուներ են պարունակում, որոնք օրգանիզմին օգնում են ազատվել «վատ խոլեստերինից»։
3. Արևածաղկի սերմերը մեծ քանա
...
Читать дальше »
Просмотров:
4691
|
Добавил:
sedablog1
|
Дата:
2017-03-01
|
| |