
Կարմրություն, այտուցվածություն, ատամները մաքրելուց կամ պինդ ուտելիք ծամելուց առաջացող ցավ. այս ամենը վկայում են հիվանդ լինդերի մասին:
Ինչպե՞ս բուժել հիվանդ լինդերը ժողովրդական միջոցներով: Ներկայացնում ենք մի քանի բաղադրատոմս:
• Վերցրեք հավասար քանակությամբ կաղնու կեղևի և երիցուկի ծաղիկների թուրմ: Օրը 2-3 անգամ այդ խառնուրդով ողողեք բերանը: Միջոցը վերացնում է լինդերի այտուցվածությունը և արնահոսությունը:
• Օրը 2-3 անգամ բերանը ողողեք եզան լեզվի (подорожник) թուրմով: Այն ունի հակաբորբոքիչ ազդեցություն: Նաև թեթևացնում է պինդ սնունդ օգտագործելուց առաջացող ցավը:
• Հավասար քանակությամբ իրար խառնեք հազարտերևուկի և եղինջի թուրմերը: Դրանով առավոտյան և ամեն անգամ ուտելուց հետո ողողեք բերանը: Այս միջոցն ամրացնում է լինդերը, կանխար
...
Читать дальше »
Просмотров:
3189
|
Добавил:
sedablog1
|
Дата:
2017-03-09
|
|

Պարտադիր չէ բարձր ջերմությունն իջեցնել քիմիական դեղամիջոցներով: Կարելի է պարզապես դեղաբույսեր օգտագործել: Ներկայացնում ենք դրանցից մի քանիսը:
• Մորենու (малина) ցողունները ամենաարդյունավետ ջերմիջեցնող և քրտնեցնող միջոցներից մեկն են: Ընդ որում, ինչքան ցողունը հաստ լինի, այնքան ավելի լավ: Ցողունները պետք է եփել 20-30 րոպե՝ մինչև մուգ մորեգույն եփուկ ստանալը: Խմեք օրվա ընթացքում մի քանի անգամ: Արդյունավետ են նաև ծաղիկներն ու չորացրած պտուղները:
• Լորենու ծաղիկները թրմել մեկ խնձորի կեղևի հետ, ավելացնել մեղր և արագ, մեկը մյուսի ետևից, խմել 3-5 բաժակ:
• Ուռենու կեղևը բնական սալիցինաթթվի աղբյուր է: Պետք է վերցնել 20 գ մանրացրած կեղև, եփել 200մլ եռացող ջրում, թրմել 30 րոպե և օրը 5-6 անգամ խմել 1ճ.գ.:
&bull
...
Читать дальше »
Просмотров:
2126
|
Добавил:
sedablog1
|
Дата:
2017-03-09
|
|

Դուք շատ կզարմանաք, թե ինչպես եք սահմանափակվել միայն մայոնեզով և կետչուպով:
1. Տոմատի սոուս Իտալիայից – ամենալավ հավելումը պաստայի և պիցցայի համար
Մեծ թասի մեջ տաքացնել 2 ճ/գ ձիթապտղի յուղ, ավելացնել 1 հատ մանր կտրատված սոխ և 3 պճեղ սխտոր: Եփել 7-8 րոպե: Ավելացնել 1 ճ/գ խնկածաղիկ, 800 գ կտրատված կոնսերվացված լոլիկներ, 2 ճ/գ տոմատի պաստա և 1 ճ/գ շաքարավազ: Եփել 20 րոպե՝ մինչև սոուսի թանձրանալը: Դրանից հետո ավելացնել 4 հատ նախօրոք կեղևազրկված և կորիզներից մաքրված թարմ լոլիկ: Համեմել աղով և պղպեղով:
2. Սոուս «Սալսա» – իսպանական կիրք
Բլենդերի միջոցով մանրացնել 15 հատ չերի լոլիկ, 1 պճեղ սխտոր, մեկական փունջ սամիթ և կանաչ սոխ: Ավելացնել 1 թ/գ բալզամիկ քացախ, մեկական ճ/գ տոմատի պաստա և
...
Читать дальше »
Просмотров:
3589
|
Добавил:
sedablog1
|
Дата:
2017-03-09
|
|
Armlur.am-ը գրում է.
Այսօր գոյություն ունեն մեծ թվով բաղադրատոմսեր նիհարելու համար: Սակայն պետք է հասկանալ, թե դրանցից ո՞րն է առավել արդյունավետ: Իհարկե, այն, որը ստեղծել է կինը՝ կնոջ համար:
«Սասսի» ջուրը ոչ միայն ըմպելիք է նիհարելու համար, այլև չափազանց օգտակար ջուր, որը բարձրացնում է իմունիտետը: Ի դեպ, այն օգտակար կլինի ոչ միայն նիհարել ցանկացողների, այլև նրանց համար, ովքեր ցանկանում են ազատվել տոքսիններից և լավացնել աղեստամոքսային տրակտի աշխատանքը:

Հարթ որովայն՝ մեկ շաբաթում. Ինչպես պատրաստել հյութը.
Բաղադրիչներ՝ – 8 բաժակ ջուր – 1
...
Читать дальше »
Просмотров:
5324
|
Добавил:
sedablog1
|
Дата:
2017-03-09
|
| |