Приветствую Вас, Гость! Регистрация RSS

sedablog.ru

Воскресенье, 2025-07-20
Главная » 2017 » Март » 12 » Տնական հալվա ընկույզով և բալի հյութով
loading...
7:32 PM
Տնական հալվա ընկույզով և բալի հյութով

 



Հալվան հայկական ավանդական հրուշակեղեն է: Այն տասնամյակներ շարունակ պատրաստում են տոների ժամանակ ու վայելում ընտանիքի անդամների հետ միասին:

 

Առաջարկում ենք ավանդական հալվայի մեկ ուրիշ բաղադրատոմս, որը հաստատ ձեզ դուր կգա:

 

 

Ալյուր-1.3կգ

Հալած յուղ- 350գր

Շաքարավազ- 300գր

Բալի թանձր հյութ- 150գր

Մաքրած, աղացած ընկույզ- 40գր

Դարչին- 1.5գր

Հիլ- 1գր

 

 

1.      Ալյուրը լցնել բարձր կողերով թավայի մեջ և անընդհատ խառնելով՝ բովել 8-10 րոպե:

 

2.      Ավելացնել շաքարավազը, հալած յուղը, աղացած ընկույզը, բալի թանձրահյութն ու չոր համեմունքները: Բովել ևս 10 րոպե:

 

3.      Ստացված հալվան տեղավորել հատուկ ափսեի մեջ ու հարթեցնել:

 

4.      Սառելուց հետո մատուցել:

 

Բարի ախորժակ

Просмотров: 7100 | Добавил: sedablog1 | Рейтинг: 0.0/0
loading...
Всего комментариев: 0
avatar