Կարագը, մեղրը և շաքարավազը թույլ կրակի վրա հալեցնում ենք։ Ավելացնում ենք համեմունքները և սառեցնում ենք մինչև սենյակային ջերմաստիճանի։ Ձվերը մեկ այլ ամանի մեջ լավ հարում ենք և ավելացնում ենք սառած օշարակի մեջ։ ... Читать дальше »
Զատկի տոնին հավկիթներ ներկելը հին ավանդույթ է, որը պահպանվում է տասնամյակների ընթացքում։ Ի սկզբանե դրանք ներկում էին սոխի կճեպի օգնությամբ, սակայն այժմ կան բազմապիսի այլ տարբերակներ, որոնց շնորհիվ ձեր տոնական սեղանն ավելի գեղեցիկ ու յուրօրինակ կդառնա։
Ահա, թե ինչպես կարելի է ներկել հավկիթները։
1. Գծավոր հավկիթներ ստանալու համար մի քանի գույն բացեք ջրում ու հավկիթները հերթականությամբ իջեցրեք ներկանյութի մեջ։ Չորանալուց հետո հակառակ կողմով դրեք մեկ այլ ներկի մեջ։
Զատկի ավանդական թխվածքը` «կուլիչը, սեղանի գլխավոր բաղադրիչներից մեկն է։ Այն ջնարակապատ թխվածք է, որի ներսում սովորաբար չամիչ է լինում։ Ահա, թե ինչպես է պետք պատրաստել զատկական թխվածքը։
Բաղադրությունը՝
Կաթ-500 մլ
Չոր խմորիչ-11 գրամ (կամ 50-60 գ թաց խմորիչ)
Ալյուր-1-1.3 կգ
Ձու-6 հատ
Կարագ-200 գրամ
Շաքարավազ- 250-300 գրամ
Չամիչ -300 գրամ
Վանիլային շաքար-1 թեյի գդալ
Աղ- երկու պտղունց Ջնարակի բաղադրությունը՝
Fithacker.ru կայքը գրում է, որ առավոտյան քաղցած վիճակում կիտրոնով ջուր խմելու սովորություն ունեն շատերը։ Սակայն հակավոր է զգուշանալ։
Բազմաթիվ կայքերում և ինտերնետ պորտալներում կարելի է տեղեկություններ գտնել այն մասին, որ առավոտյան քաղցած վիճակում կիտրոնով ջուր խմելը շատ օգտակար է, սակայն ոչ ոք չի խոսում այն մասին, թե ինչ բացասական հետևանքներ կարող են առաջանալ այդ սովորության հետևանքով։ Կայքը գրում է, որ կիտրոնաջրի օգտագործումն առաջին հերթին կարող է վնասել ատամները։
Կիտրոնը թթու է պարունակում, որը տաք ջրի հետ համադրեու դեպքում փափկացնում է ատամի էմալը։ Ըստ կայքի՝ հարկավոր չէ ատամները լվանալ կիտրոնով ջուր խմելու 30 րոպե շուտ, քաի որ այս դեպքում մեծ է հավանականությունը, որ էմալը կարող է վնասվել։ Գոյություն ունի մի քանի միջոց, որը կօգնի կանխարգելել այդ խնդիրը։ Դրա համար կիտրոնով ջուր խմելու առաջ հարկավոր է սենյակայի
... Читать дальше »
Մենք սովոր ենք մտածել, որ տղամարդկանց գերում է կնոջ գեղեցիկ մարմինը, նրբաճաշակ ներքնազգեստը և վառ հագուստը, սակայն դա, միանշանակ, այդպես չէ։
BlogNews-ը հետազոտություն է կատարել այս թեմայով և պարզել է կնոջ 10 արտասովոր հատկանիշներ, որոնք խելքահան են անում ցանկացած տղամարդու։
Առավոտյան ձգում
Իհարկե, տղամարդիկ սիրում են կարճ կիսաշրջազգեստներ և բարձրակրունկ կոշիկներ հագնող աղջիկների, սակայն նրանց համար առավել կարևոր է կնոջ տեսքը տանը։ Ոչ մի հագուկապ կամ պահվածք սեքսուալությամբ չի կարող համեմատվել առավոտյան երկար քնից հետո ձգվող կնոջ հետ։ Այդպիսի կինը տղամարդկանց ավելի անպաշտպան, նուրբ և գրավիչ է թվում։
1. Ձեր ընտրյալը միշտ ձեր կողքին է, եթե դուք նրա աջակցության կարիքն ունեք: Դա հենց այն է, ինչն առանձնացնում է սիրող զուգընկերոջը: Նա չի կարծում, որ ձեր խնդիրներն իրեն բացարձակ չեն հետաքրքրում: Սիրող մարդը երբեք չի ասի. «Մեծ աղջիկ ես, ինքդ էլ գիտես՝ ինչ պետք է անես» կամ «Էլ ի՞նչ տղամարդ ես, եթե չես կարող դա անել»: Չի բացառվում, որ մենք ինքնուրույն էլ կարող ենք լուծել մեր խնդիրները, բայց երբեմն ուզում ենք իմանալ, որ հուսալի թիկունք ունենք:
2. Նա չի ձգտում փոխել ձեզ՝ հարմարեցնելով իրեն: Անկեղծորեն սիրող զուգընկերն իրեն հարմար տիկնիկ չի դարձնի ձեզ: Դա անձի հանդեպ անհարգալից վերաբերմունք ու եսասիրություն է: Եթե սիրող մարդուն որևէ բան դուր չի գալիս իր զուգընկերոջ մեջ, նա հանգիստ ու անկեղծորեն ասում է այդ մասին: Միայն երկխոսության միջոցով է հնարավոր հարաբերություններ
... Читать дальше »
Վերջին շրջանում Հայաստանում մեծ նշանակություն ու առողջարարություն է տրվում հատկապես էկզոտիկ կամ այսպես կոչված տրոպիկական մրգերին և մենք մոռանում ենք նրանց մասին, որոնք աճում են հենց մեզ մոտ ու մեր հարևանությամբ: Հայաստանում աճող ու ամեն օր սուպերմարկետներում ու շուկաներում հանդիպող մրգերից մեկը խնձորն է, որը իր հասանելիության պատճառով հաճախ չի մտնում «ամենառողջարար» մրգերի ցանկում և չի դիտարկվում որպես բնական դեղամիջոց մի շարք հիվանդությունների համար:
Aroxj.am-ը թարմացնում է մեր հիշողությունը դեռ ավանդաբար եկած ու խնձորին վերագրվող «հրաշագործությունների» մասին: Խնձորի մասին միշտ ասում են մեջը երկաթ կա: Իսկ ավելի վաղ Հայաստանում հայտնի էր, որ խնձորը պտղաբերության, գեղեցկության և առողջության խորհրդանիշ է: Սակայն չընկղմվեք պատմության
... Читать дальше »
Մաստակ ծամելը շատերը համարում են վատ և ոչ էսթետիկ սովորություն, սակայն նոր գիտական տվյալները ցույց են տալիս, որ մաստակն իրականում օգտակար է ուղեղի համար։ Ծամելու ժամանակ շարժումներն ակտիվացնում են արյան հոսքն ուղեղ և օգնում ավելի լավ աշխատել՝ ցույց է տվել ճապոնացի գիտնականների անցկացրած հետազոտությունը։ Այս մասին հայտնում է medmoon.ru-ն։
Արդյունքում մաստակից օգուտ են ստանում ուղեղի 8 հատվածները։
Ճապոնիայի ռադիոլոգիական գիտությունների ազգային ինստիտուտի գիտնականները կամավորներին խնդրել են լուծել տարբեր հանձնարարություններ, մինչդեռ նրանց ուղեղը սկանավորել են՝ տեսնելու, թե որ հատվածներն են ակտիվ։ Կամավորների մի մասը մաստակ է ծամել, մյուսները՝ ոչ։
Պարզվել է, որ ծամելու շարժումներն ակտիվացնում են ուղեղի հատվածները, որոնք կապ
... Читать дальше »
Կիստաներն առաջանում են մարդու տարբեր օրգան-համակարգերում, և, որպես կանոն, առավել հաճախ հանդիպում են կանանց մոտ: Չնայած կիստաները սովորաբար բուժում են ինվազիվ ու ցավոտ բժշկական մեթոդներով, սակայն, որպես կանոն, կրկին առաջանում են:
healthyfoodhouse.com-ը ներկայացրել է, թե ինչպես կարելի է բնական մեթոդներով նպաստել ազատվելու կիստաներից ու դրանց կրկնակի առաջացումից:
Առաջարկված բաղադրատոմսի պատրաստման համար հիմնական բաղադրիչ է հալվեն:
Անկասկած, սխտորն լավագույն բանջարեղեններից է: Այն ո՛չ միայն լավացնում է կերակուրների համը, այլև հրաշալի միջոց է մի շարք առողջական խնդիրների դեպքում: Իրականում, սխտորը երկար տարիներ օգտագործվել է հոլիստիկ բժշկության մեջ:
Սխտորի օգտակար հատկությունները կիրառելու լավագույն միջոցն այն հում վիճակում օգտագործելն է:
Հում սխտոր ուտելու առավելությունը.
իջեցնում է ճնշումն ու խոլեսթերինի մակարդակը,
կանխարգելում է սրտի հիվանդությունները,
կանխարգելում է աթերոսկլերոզի զարգացումը,
պաշտպանում է մրսածությունից,
նվազեցնում է օստեոարթրիտի, թութքի և շաքարախտի նախանշանները,
լավացնում է իմունային համակարգն ու օգնում է օրգանիզմից դուրս բերել տոքսինները,
Այս տարի Հայ Առաքելական Եկեղեցին Քրիստոսի Հարության տոնը՝ Զատիկը, նշում է ապրիլի 16-ին։ Գաղտնիք չէ, որ ձուն հանդիսանում է տոնի կարեւորագույն բաղադրիչը, ուստի NEWS.am STYLE-ն առաջարկում է Զատկի ձուն ներկելու ինքնատիպ եղանակներ։
Կտորի միջոցով
Պետք է ձուն փաթաթել գունավոր նախշերով կտորներով, կապել եւ դնել եփելու։ Արդյունքում կստանաք այսպիսի պատկեր.
Մանր կոնֆետներով
Նման արդյունք ստանալու համար անհրաժեշտ է արդեն եփած ձուն պատել սոսնձով, ապա՝ կոնֆետներով։
Բաղադրություն
1թ/գ ծովի աղ
Կես թ/գ կիտրոնի հյութ
1թ/գ գոլ ջուր
Պատրաստման եղանակը
Բոլոր բաղադրիչները լցրեք փոքր տարայի մեջ և լավ խառնեք: Ստացված զանգվածը տարածեք դեմքի այն հատվածներին, որտեղ սև կետեր կան: Տաք և թաց սրբիչի միջոցով մոտավորապես 5 րոպե տևողությամբ նրբորեն տրորեք դեմքը՝ շրջանաձև շարժումներով: Եթե սրբիչը սառչի, տաքացրեք այն՝ թրջելով տաք ջրի մեջ:
Ապա թողեք խառնուրդը մնա դեմքին ևս 5 րոպե և լվացվեք սառը ջրով: Մեկ շաբաթվա ընթացքում մի քանի անգամ կատարեք այս գործողությունը:
Ինչո՞ւ է այս մեթոդն այսքան արդյունավետ
Աղը հակաբակտերիալ միջոց է, որը լայնացնում և մաքրում է ծակոտիները: Կիտրոնի հյութը պարունակում է կիտրոնաթթու, որն օգնում է պայքարել բակտերիաների դեմ և մաքրել մաշկը: Գոլ ջուրն օգնում է լայնացնել ծակոտիները: Երբ այս 3 բա
... Читать дальше »
Facebook սոցիալական ցանցը միլիոնավոր օգտատերեր ունի։ Այն ամենաճանաչված սոցիալական ցանցերից մեկն ու բազմապիսի հնարավորություններ ունի, որոնց միջոցով հեշտանում է ոչ միայն մարդկանց փնտրելն ու նրանց հետ կապ հաստատելը, այլև ինֆորմացիա փնտրելն ու տարածելը։
Սա ամենաբաց սոցիալական ցանցերից մեկն է, սակայն, անվտանգության որոշակի կանոններ ունի, որոնք պահվում են մինչև այսօր։ Դուք կարող եք փակել ձեր էջը, այնպես անել, որ ձեր հրապարակումները միայն ձեր ընկերները կամ միայն դուք տեսնեք և այլն։ Այս հնարավորությունների շարքում կա մի արգելք, որը հետաքրքրում է օգտատերերի մեծ մասին։ Facebook-ում չեք կարող տեսնել, թե ով է այցելում ձեր էջ։ Facebook-ը համարում է, որ դա պետք է փակ ինֆորմացիա լինի, որպեսզի մարդիկ ավելի հեշտությամբ շփվեն ու ծանոթություններ հաստատեն։
Կիտրոնը հիանալի մթերք է: Այս վառ, դեղին ցիտրուսը ունակ է ոչ միայն դրական ազդեցություն գործել առողջության վրա, այլ նաև անփոխարինելի ընկեր է կանացի գեղեցկության և խոհանոցի մաքրության պահպանման համար: Նրա թթվայնությունը և թարմ բույրը վերափոխում են յուրաքանչյուր ճաշատեսակ:
Ձեռքի տաք ոչ միշտ են պատահում թարմ կիտրոններ, սակայն գոյություն ունի տարբերակ՝ պատրաստելու ունիվերսալ համեմունք կիտրոնի հեղևից, որը շատ բուրավետ է ու հարմար՝ օգտագործման համար:
Ինչպես չորացնել և օգտագործել կիտրոնի կեղևը
Այս համեմունքի պատրաստման համար պետք է 3-4 թարմ կիտրոն: Լավ լվացեք, հանեք վրայի կեղևը՝ փորձելով չկպնել սպիտակ կաշվին, քանի որ այն դառնություն կհաղորդի:
Չորացրեք կեղևը բաց օդին: Այսպիսի կիտրոնային կճեպներն արդեն պատրաստ են օգտագործման համար: Դրանց կարելի է ավելացնել թեյի մեջ: Սակայն կա նաև այլ տար
... Читать дальше »