
Անկասկած, սխտորն լավագույն բանջարեղեններից է: Այն ո՛չ միայն լավացնում է կերակուրների համը, այլև հրաշալի միջոց է մի շարք առողջական խնդիրների դեպքում: Իրականում, սխտորը երկար տարիներ օգտագործվել է հոլիստիկ բժշկության մեջ:
Սխտորի օգտակար հատկությունները կիրառելու լավագույն միջոցն այն հում վիճակում օգտագործելն է:
Հում սխտոր ուտելու առավելությունը.
- իջեցնում է ճնշումն ու խոլեսթերինի մակարդակը,
- կանխարգելում է սրտի հիվանդությունները,
- կանխարգելում է աթերոսկլերոզի զարգացումը,
- պաշտպանում է մրսածությունից,
- նվազեցնում է օստեոարթրիտի, թութքի և շաքարախտի նախանշանները,
- լավացնում է իմունային համակարգն ու օգնում է օրգանիզմից դուրս բերել տոքսինները,
- խթանում է քաշի կորուստը:
Սխտորը հրաշալի կերպով համադրվում է սոխի և կոճապղպեղի հետ՝ ստանալով դետոքս հատկանիշներ: Այն նաև ամրացնում է իմունային համակարգը:
Սխտորն օգտագործելու լավագույն միջոցը հում վիճակում ուտելն է, քանի որ սխտորի ակտիվ բաղադրիչ ալիցինը կորցնում է իր հատկանիշները, երբ ջերմային մշակման է ենթարկվում: Սխտորի մի պճեղը մաքրեք, ճզմեք, սպասեք 15 րոպե և կերեք:
Կարևոր է իմանալ, որ սխտորը լավ է ուտել դատարկ ստամոքսին, քանի որ այս դեպքում հեշտ է մարսվում:
Հում սխտոր և մեղր
2-3 պճեղ սխտորը ճզմեք, խառնեք 1 ճ/գ մեղրով և օգտագործեք խառնուրդն ամեն առավոտ՝ դատարկ ստամոքսին: 7 օր շարունակ օգտագործեք այս խառնուրդը 1 գդալի չափով և ինքնազգացողության տարբերությունը նկատելի կլինի:
|