
Կարող է անհավանական թվալ, բայց գիտնականները պարզել են, որ գլխացավերից ավելի շատ տառապում են այն մարդիկ, ովքեր քիչ են գրկախառնվում իրենց հարազատների ու սիրելիների հետ։
Միգրենով տառապող անձանց այնպիսի հորմոն են ներարկել, որը երբեմն անվանում են «գրկախառնության հորմոն» եւ տեսել են, որ ցավն անցել է։
Այդ պատճառով եթե ցանկանում եք առողջ լինել, ավելի հաճախ գրկեք ձեր սիրելիներին։
Просмотров:
575
|
Добавил:
sedablog1
|
Дата:
2017-04-15
|
|

Բանանները կարող են փոխարինել ձվերը խմորի մեջ եթե ցանկանում եք թխվածքաբլիթ պատրաստել: Բանանի կեսը հավասար է մեկ ձվի:
Ուտեմ քեզ-ի ֆեյսբուքյան էջից
- See more at: http://henaran.am/160182.html#sthash.iC1CXyeM.dpuf
Просмотров:
2712
|
Добавил:
sedablog1
|
Дата:
2017-04-15
|
|

Ինչ անել, եթե գիշերները չեք կարողանում անմիջապես քնել:
Գիշերն ալկոհոլ մի օգտագործել: Փոխարենը խոտաբույսերից պատրաստված թեյ խմեք:
Քնելուց երկու ժամ առաջ ֆիզիկական վարժություններ արեք:
Ամեն օր միեւնույն ժամին պառկեք քնելու:
Ամեն օր նույն ժամին արթնացեք, նույնիսկ հանգստյան օրերին:
Քնելուց կես ժամ առաջ հանգցրեք լույսերը:
Ցերեկվանից հետո կոֆեին պարունակող ըմպելիքներ մի օգտագործեք:
Երբ պառկում եք քնելու, ինչ-որ լավ բանի մասին մտածեք:
Քնելուց առաջ գրկեք սիրելի մարդու կամ ընտանիք կենդանու:
Մի քանի անգամ ձգեք մկանները, ապա լրիվ թուլ
...
Читать дальше »
Просмотров:
564
|
Добавил:
sedablog1
|
Дата:
2017-04-15
|
|

Կանոն 1.
Կարտոֆիլը մաքրելուց և կտրատելուց հետո պետք է անպայման լվանալ սառը ջրով՝ օսլան հեռացնելու համար: Ջուրը պետք է պարտադիր լինի սառը: Որքան երիտասարդ է կարտոֆիլը, այնքան ավելի երկար արժի թողնել սառը ջրում. մոտ 20-30 րոպե:
Կանոն 2.
Թրջելուց հետո կարտոֆիլը պետք է լավ չորացնել: Կարելի է թողնել փլավքամիչում կամ չորացնել սրբիչով:
Կանոն 3.
Թավան պետք է լավ տաք լինի, նրանում յուղն էլ՝ տաքացած: Չարժի խնայել յուղը: Կարտոֆիլը պետք է լավ թաթախված լինի յուղի մեջ:
Կանոն 4.
Համեմել աղ ու զանազան համեմունքներով պետք է միայն այն պահին, երբ կարտոֆիլն արդեն պատրաստ է:
...
Читать дальше »
Просмотров:
6853
|
Добавил:
sedablog1
|
Дата:
2017-04-15
|
|

Տարատեսակ կարծիքներ կան այն մասին, թե եղունգների ներկը վնասում է դրանց, թե ոչ: Ոմանք կարծում են, որ եղունգները պարբերաբար պետք է «հանգստանան» ներկից, ոմանք գտնում են, որ ներկը ընդհանրապես շատ վատ ազդեցություն է թողնում եղունգների վրա:
Ամերիկացի մաշկաբան Դանա Ստերնը նշում է, որ իրականում եղունքները սնուցում ստանում են արյան միջոցով, հետեւաբար սխալ է մտածել, թե «եղունգները պետք է շնչեն»:
Սակայն մյուս կողմից` եղունգների ներկը եւ դրանք հեռացնող նյութերը, հատկապես նրանք, որոնք ացետոն են պարունակում, չորացնում են եղունգների մակերեսը: Մասնագետը նշում է, որ եթե ներկը եղունգ
...
Читать дальше »
Просмотров:
1204
|
Добавил:
sedablog1
|
Дата:
2017-04-15
|
|

Սամիթը օգտակար է իր և տերևային,ևսերմային հատկություններով: Սամիթի սերմերը պարունակում են ճարպայուղ, եթերայուղ, շաքար, կարոտին: Տերևները պարունակում են վիտամին C, B1, B2, PP, պրովիտամին A և ֆլավոնոիդներ:Ունի արյան ճնշումն իջեցնող, ախորժաբեր, ընդհանուր հանգստացուցիչ, հակացնցումային, կերակրող մայրերի կաթն ավելացնող, խորխաբեր, գազահան ազդեցություն: Մասնագետները խորհուրդ են տալիս կիրառել հիպերտոնիկ հիվանդության ժամանակ՝ վաղ շրջանում, շնչուղիների հիվանդությունների, որովայնի խոռոչի օրգանների կծկանքի, անքնության, աղեթափության, կրծքային հեղուկ
...
Читать дальше »
Просмотров:
2097
|
Добавил:
sedablog1
|
Дата:
2017-04-15
|
|

1976թ. ԽՍՀՄ Առողջապահության մինիստրի հրամանով Ս.Յա. Սոկոլովը և Ի. Պ. Զամոտաևը (1984թ.) հեղինակեցին «Справочник по лекарственным растениям» գիրքը, մինչ այդ բուսաբուժությունը արգելված էր։ Հեղինակները գտել են, որ մարոլի հյութը հաջողությամբ կիրառվում է տիրեոդիտի և տիրեոտոքսիկոզի (նաև խորհուրդ են տալիս ուտել ճարպակալման, շաքարախտի և միզաքարային հիվանդությունների) դեպքում։
Սանկտ Պետերբուրգի բուսաբույժների միության մասնագետները նույնպես կարծում են, որ «Մարոլի հյութն օգտակար է վահանագեղձի բոլոր հիվանդությունների դեպքում», և խորհուրդ են տալիս օրը 3 անգամ, ուտելուց առաջ խմել 100-ական մլ մարոլի (4 բաժին), կանաչ լոբու պատիճի (3 բաժին) և գազա
...
Читать дальше »
Просмотров:
2982
|
Добавил:
sedablog1
|
Дата:
2017-04-15
|
|

Պարզվել է, որ բացի որպես սննդամթերք օգտագործելուց՝ կարտոֆիլը կարելի է օգտագործել նաև կոսմետիկ նպատակներով, հայտնում է toneto.net-ը:
Կատոֆիլը՝ երիտասարդացման միջոց
Բրիտանացի գիտնականները վստահեցնում են, որ կարտոֆիլի հյութը կարող է երիտասարդացնել մաշկը: Բանն այն է, որ կարտոֆիլը պարունակում է մեծ քանակությամբ հակաօքսիդիչներ, այդ թվում՝ բնական պոլիֆենոլներ: Դրանք կարևոր դեր են խաղում բջիջների աշխատանքում և բորբոքումների նվազեցման մեջ, որը տարածվում է նաև մաշկի վրա: Այն պարունակում է մեծ քանակությամբ B6 վիտամին, որն օգնում է մաշկի համար շինանյութ հանդիսացող ամիաթթուների վերամշակմանը:
Կարտոֆիլը՝ պզու
...
Читать дальше »
Просмотров:
5203
|
Добавил:
sedablog1
|
Дата:
2017-04-15
|
|

Զգայուն կամ մաշկաբորբի հակված մաշկը հատուկ խնամք է պահանջում: Այն անհրաժեշտ է խնամել առավելապես բնական միջոցներով, որոնք ագրեսիվ քիմիական հավելումներ չեն պարունակում: Steptohealth.ru կայքը գրում է, որ այս դեպքում լավագույն ընտրությունը տնային պայմաններում պատրաստված օճառն է: Այն պատրաստելու համար անհրաժեշտ է մի քանի բաղադրիչ:
Գլիցերին
Գլիցերինը բուսական ծագման միացություն է, որը լայնորեն օգտագործվում է տարբեր կոսմետիկ միջոցների պատրաստման համար: Ի տարբերություն սուլֆատների, որոնք չորացնում են մաշկը և խախտում թթվահիմնային հավասարակշռությունը, գլիցերինը խոնավացնում է մաշկը, մաքրում այն, փափկացնում և առաձգականություն հաղորդում, ունի նաև հանգստացնող հատկություն: Բացի այդ, այն կարող է պայքարել բջիջների ծերացման դեմ:
...
Читать дальше »
Просмотров:
800
|
Добавил:
sedablog1
|
Дата:
2017-04-15
|
|
Բոլորն էլ ցանկանում են հարթ և խնամված մաշկ ունենալ: Սակայն շատերն իրենց նպատակին հասնելու համար օգտագործում են խնամքի այնպիսի միջոցներ, որոնք օգնելու փոխարեն՝ վնասում են մաշկը:
Այս ամենը հաշվի առնելով՝ ձեզ ենք ներկայացնում տնային դիմակ, որը կխնամի մաշկը, կհարթեցնի կնճիռները, կհանի մաշկային բորբոքվածությունը: Այս դիմակն օգնում է բացել ծակոտիները և մաքրել դրանք:
Այն նաև հեռացնում է մաշկի մեռած բջիջները և հարթեցնում մաշկը:
Այս դիմակի բաղադրության մեջ մտնող կիտրոնն ունի սպիտակեցնող հատկանիշ, այն նաև հրաշալի կերպով մաքրում է մաշկն ու ծակոտիները:
Մեղրն այս դիմակի մեջ ունի սնուցող նշանակություն: Մեղրը հարուստ է սննդարար տարրերով, որոնք օգնում են վերականգնել վնասված մաշկը:
Յոգուրտն ունի հանգստացնող ազդեցություն, ինչի շնորհիվ հանում է մաշկի գրգռվածությունն ու բորբոքումները:
Բնական դիմակի բաղադրատոմս
...
Читать дальше »
Просмотров:
4220
|
Добавил:
sedablog1
|
Дата:
2017-04-15
|
|

Econet.ru կայքը ներկայացրել է, թե ինչ են նշանակում հագուստի վրա առկա նշանները։
Ձեռքի լվացք։ Արգելվում է լվանալ։ Միայն ձեռքի լվացք՝ առավելագույնը 30 աստիճանի պայմաններում։ Քամել թույլ չի տրվում։ Թույլատրվում է լվացք ձեռքով և մեքենայով՝ նշված ջերմաստիճանից ոչ բարձր ջերմաստիճանի պայմաններում։ Թույլատրվում է լվացք ձեռքով և մեքենայով։ Հարկավոր է հետևել նշված ջերմաստիճանին, չենթարկել ուժեղ մեխանիկական մշակման, քամելու դեպքում ընտրել դանդաղ տեմպ։ Նուրբ լվացք՝ մեծ քանակով ջրով, նվազագույն մեխանիկական մշակում, արագ քամում՝ դանդաղ տեմպի պայմաններում։ Թույլատրվում է լվացք սպիտակեցնող միջոցներով, որոնք քլոր են պարունակում։ Օգտագործել միայն սառը ջուր, հետևել լվացող միջոցի լուծմանը։ Լվացի ընթացքում չօգտագործել միջոցներ, որոնք քլոր են պարունակում։ Թույլատրվում է արդուկել։ Թույլատրվում է արդուկել առավելագույնը 110 աստիճանի պայմաններում։ Թույլատր
...
Читать дальше »
Просмотров:
1560
|
Добавил:
sedablog1
|
Дата:
2017-04-15
|
|

Ոչ ոքի համար գաղտնիք չէ, որ ծրարիկներով թեյ պատրաստելու համար օգտագործում են թեյի արտադրությունից ավելացած մնացորդները՝ թեյի փոշին: Այդ փոշին, ըստ էության, թեյի տերևները բովելու ընթացքում թափված մանր կտորներն են: Ցավոք դրանք արդեն ոչ մի օգտակար նյութ չեն պարունակում:
Թրմելիս այդ փոշին հագեցած գույն չի տալիս, ինչն էլ արտադրողներին դրդում է ծրարիկներով թեյի մեջ գունանյութեր ավելացնել, իսկ որպեսզի չզգացվի սոսինձի և թղթի համը՝ նաև անուշաբույր նյութեր:
Եթե դուք ծրարիկներով թեյ եք խմում, ապա հետևեք որոշ կանոնների:
• Թեյը գնելուց առաջ կարդացեք, թե ինչից է պատրաստված ծրարիկը: Մետաքսից, նեյլոնից կամ եգիպտացորենի օսլայից պատրաստվածները որակյալ արտադրանք են: Իսկ թղթյա ծրարիկների և՛ համը, և՛ որակը ցածր են: Ընտրեք այն թեյերը, որոնց մեջ ա
...
Читать дальше »
Просмотров:
1680
|
Добавил:
sedablog1
|
Дата:
2017-04-15
|
|

Fithacker.ru կայքը գրում է, որ տնտեսական օճառը կարող է օգտագործվել մի շարք նպատակներով։
1. Երկար և հաստ մազերի դեպքում այն կօգնի ազատվել թեփից։ Մազերը լվացեք տնտեսական օճառով, ապա՝ մի քանի կաթիլ քացախով։ Սա հատկապես խորհուրդ է տրվում այն կանանց, ովքեր յուղոտ մազեր ունեն։
2. Դեպիլյացիայից հետո մաշկը լվացեք տնտեսական օճառով։ Սա կհանգստացնի նուրբ մաշկի գրգռումը։
3. Մաշկը երիտասարդացնելու նպատակով շաբաթվա ըն
...
Читать дальше »
Просмотров:
2963
|
Добавил:
sedablog1
|
Дата:
2017-04-15
|
|

Մի քանի օրից Զատկի տոնն է, ինչը նշանակում է, որ սեղանների կենտրոնական մասում հայտնվելու են անուշաբույր կուլիչները: Եթե Ամանորը դժվար է պատկերացնել առանց մայրաքաղաքային աղցանի և մանդարինի, ապա Զատիկն անհնար է պատկերացնել առանց կուլիչի: Եթե ցանկանում եք զարմացնել Ձեր հյուրերին, «Ежевика»-ն ներկայացնում է Զատկի կուլիչի ձևավորման հետաքրքիր տարբերակներ:
...
Читать дальше »
Просмотров:
1006
|
Добавил:
sedablog1
|
Дата:
2017-04-15
|
| |