1․ ԱՄՆ-ի որոշ նահանգներում պարեկային մեքենաներում միշտ երկու գալլոն Կոլա է պահվում, որպեսզի ավտովթարից հետո ճանապարհը արյունից մաքրեն։
2․ Ստեյկը դրեք Կոկա-կոլայի հետ նույն ափսեի մեջ և երկու օր հետո այն կքայքայվի։
3․ Զուգարանակոնքը մաքրելու համար Կոլան լցրեք այնտեղ և թողեք 1 ժամ։
4․Ավտոմեքենայի մարտկոցի կորոզիան վերացնելու համար, վրան լցրեք կոկա-կոլա և այն կանհայտանա։
5․ Ժանգոտված բոլտը պտտեցնելու համար, լաթը թրջեք կոլայով, փաթաթեք այն և թողեք մի քանի րոպե։
6․ Կեղտոտ հագուստը մաքրելու համար կոլան լցրեք հագուստի վրա, ավելացրեք լվացքի փոշին և սովորականի պես լվացեք մեքենայով։ Այն կօգնի ազատվել լաքաներից։
7․ Կոկա-կոլայի ակտիվ բաղադրիչը օրտոֆոսֆորաթթուն է, որի рН-ը հավասար է 2,8-ի։ 4 օրվա ընթացքում այն կարող է քայքայել ձեր եղունգները։
8․ Մեքենայի ժանգոտված բամպերը մաքրելու համար այն սրբեք կոլայով թրջած ֆոլգայով։
9․
...
Читать дальше »
Просмотров:
1049
|
Добавил:
sedablog1
|
Дата:
2017-04-30
|
|
Կյանքի դժվարություններին հանդիպելիս մարդիկ սիրում են մեղադրել ճակատագրին և սկսում են ուշադրություն դարձնել սնահավատություններին: Բայց երբեմն դժբախտությունների և աղքատության գլխավոր մեղավորները հանդիսանում են տան ամենասովորական իրերը:
1. Կոտրված ապակիներ: Ճաքած բաժակները, կոտրված պատուհանները կամ հայելիները խորհդանշում են, որ Ձեր տան պաշտպանությունը կոտրվել է:
2. Հին իրեր: Անհապաղ ազատվեք հագուստից, որն այլևս չեք կրում, ամսագրերից և թերթերից, որոնք չեք կարդում: Եթե չեք ցանկանում Ձեր հին հագուստը դեն նետել, այդ դեպքում բարեգործություն արեք:
3. «Մահացած» իրեր: Առաջին հերթին դեն նետեք բոլոր չորացած ծաղիկները, չորացրած միջատներին, կենդանիների խրտվիլակներն ու այլ նմանատիպ իրերը: Դրանք էներգետիկ վամպիրներ են:
4. Ազատվեք այն բոլոր իրերից, որոնք 3 տարի է չեք օգտագործել: Նույնիսկ եթե այն նոր է, միևնույնն է, դրա մեջ կա մեծ քանակությամ
...
Читать дальше »
Просмотров:
5041
|
Добавил:
sedablog1
|
Дата:
2017-04-30
|
|
Քաշմիրե վարդ՝ սա հիանալի գույն է, որը շահել է դիզայներների սերը այս տարի: Քաշեմիրը փափուկ է, տաք և նուրբ: &n
...
Читать дальше »
Просмотров:
1299
|
Добавил:
sedablog1
|
Дата:
2017-04-30
|
|
Գերչակի յուղը պատրաստում են տիզկանեփից (Ricinus communis), նույնն է`գերչակ կամ գենագերչակ։ Գերչակն իշակաթնուկազգիների, կամ նույնն է, կաղանչանազգիների ընտանիքին պատկանող միամյա խոտաբույս է։ Ունի խորացող առանցքային և բազմաթիվ երկրորդական արմատներ։ Ցողունը սնամեջ է, ճյուղավորվող, հասնում է 2 մ և ավելի բարձրության, կանաչավուն կամ կարմիր է, մոմապատ։ Տերևները շատ գեղեցիկ են, խոշոր, խաչաձև կտրտված, երկար խողովակաձև կոթունով։ Ծաղիկները բաժանասեռ են, միատուն, ծաղկաբույլը հուրանաձև է, որի ստորին հատվածում տեղակայված են` արական, իսկ գագաթում` իգական ծաղիկները։ Ծաղկում է ամռանը, ծաղիկները կարմրականաչավուն են։ Խաչաձև փոշոտվող բույս է։ Պտուղը եռափեղկ գնդիկ է, որը պարունակում է ձևաձև կամ կլորավուն-էլիպսաձև, մինչև 0,8-2,5 սմ երկարություն ունեցող հարթ և փայլուն, չալպտուրիկ 3 հատ սերմ։ Գերչակի հայրենիքն Աֆրիկայի արևադարձային կլիմայական գոտիներն են։ Մշակվում է բազմ
...
Читать дальше »
Просмотров:
3970
|
Добавил:
sedablog1
|
Дата:
2017-04-30
|
|
Առողջ ու գեղեցիկ մաշկ ունենալու մասին բոլորն են երազում: Հաճախ մարդիկ հսկայական գումարներ են վատնում մաշկի խնամքի միջոցներ գնելու համար, որոնք սակայն անարդյունավետ են լինում: Սակայն բնությունը կօգնի ազատվել պիգմենտային հետքերից ընդամենը 3 օրում:
Կարտոֆիլի, կիտրոնի և նռան հյութերի խառնուրդի սառեցրած կտորները յուրահատուկ ազդեցություն են ունենում մաշկի վրա՝ արդյունավետ կերպով երիտասարդացնելով այն ու ազատելով մուգ հետքերից:
Կիտրոնն օժտված է մաշկը սպիտակեցնող հատկությամբ, ինչի շնորհիվ այս խառնուրդը սպիտակեցնում է մաշկը: Բացի այդ, շատ օգտակար է նաև կարտոֆիլի հյութը, որն արդյունավետ միջոց է մուգ հետքերից ազատվելու համար:
Բաղադրությունը.
·  
...
Читать дальше »
Просмотров:
1882
|
Добавил:
sedablog1
|
Дата:
2017-04-30
|
|

Էներգետիկ արժեքը մեկ չափաբաժնում
Կալորիականություն – 776 կկալ
Սպիտակուցներ – 11.2 գ
Ճարպեր – 36.6 գ
Ածխաջրեր – 101.6 գ
Բաղադրիչներ
1. Կարագ – 300 գ
2. Շաքարավազ – 1/2 բաժակ
3. Ալյուր – 4 բաժակ
4. Թթվասեր – 5 ճ/գ
5. Սոդա – 1/2 թ/գ
6. Եփած խտացրած կաթ – 1 բանկա
Պատր
...
Читать дальше »
Просмотров:
3551
|
Добавил:
sedablog1
|
Дата:
2017-04-30
|
|
Այո, դուք ճիշտ եք կարդացել։ Բոլորը գիտեն, որ մի փոքր շաքար և կաթ ավելացնելով՝ սուրճն ավելի համեղ է դառնում։ Բայց ի՞նչ անել, եթե խուսափում եք քաղցրի և կաթնամթերքի օգտագործումից։
Marketium.ru կայքը գրում է, որ այդ դեպքում կարող եք սուրճի մեջ աղ ավելացնել։ Զարմանալի է, բայց մի փոքր աղը կօգնի մեղմացել դառնությունը և ըմպելիքի համն ավելի նուրբ կդարձնի։ Դա տեղի է ունենում այն պատճառով, որ աղին կոտրում է դառնությունը։
Այս հնարքը սուրճին անսովոր համ կհաղորդի, դուք նորովի կբացահայտեք սուրճը։ Ի դեպ, սուրճն աղով խմելն ընդունված է մի շարք շոգ երկրներում։ Հայտնի է, որ առատ քրտնարտադրության արդյունքում խախտվում է աղային հավասարակշռությունը։ Այդ պատճառով ամառային շոգ օրերին մի փոքր աղը սուրճի մեջ ավելացնելը կօգնի ձեզ։
Մի փորձեք այս հնարքը կիրառել լուծվող սուրճի դեպքում։
Просмотров:
2139
|
Добавил:
sedablog1
|
Дата:
2017-04-30
|
|

Vmirechudes.com կայքը գրում է, որ վերջերս ցանցում նոր վիրուս է հայտնվել։ Այս անգամ նշանակետում WhatsApp-ի օգտատերերն են։ Այն վտանգավոր է, քանի որ դուրս են բերվում օգտատիրոջ հաշվի բոլոր անձնական տվյալները։
Ուշադիր եղեք, եթե այսպիսի հաղորդագրություն եք ստացել՝ «Շնորհավորում ենք։ +XX XXX XX XX հեռախոսահամարը պատահականորեն ընտրվել է այսօրվա երջանիկ համարը։ 1 չպահանջված նվեր ունենք։ Անհապաղ պահանջեք այն»
...
Читать дальше »
Просмотров:
645
|
Добавил:
sedablog1
|
Дата:
2017-04-30
|
|

Գոյություն ունի երիկամները քարերից ու ավազից մաքրելու մի հետաքրքիր և արդյունավետ միջոց:
Անհրաժեշտ է վերցնել առանց կորիզի մուգ գույնի չամիչ և սև հատիկավոր պղպեղ: Հոտավետ սև պղպեղ այս բաղադրատոմսում օգտագործել չի կարելի:
Եվ այսպես, ի՞նչ է պետք անել: Չամիչի հատիկը կիսում ենք երկու մասի, մեջը դնում ենք մեկ հատիկ պղպեղ և կեսերը միացնում ենք:
Ինչպես է պետք ընդունել:
Առաջին օրը պետք է ընդունել 1 չամիչ, երկրորդ օրը՝ 2, երրորդ օրը՝ 3 և այսպես մինչև տասներորդ օրը: 11-րդ օրը նույնպես պետք է ընդունել 10 չամիչ, այնուհետև սկսել նվազեցնել մեկական չամիչով: 12-րդ օրը ընդունել 9 չամիչ, 11-րդ օրը՝ 8 և այսպես մինչև 1 չամիչ:
Չամիչները պետք է ընդունել առավոտյան՝ նախաճաշելուց առաջ և անպայման պետք է լավ ծամել: Եթե 5 և ավել չամիչ ծամելու ժամանակ պղ
...
Читать дальше »
Просмотров:
2988
|
Добавил:
sedablog1
|
Дата:
2017-04-30
|
| |