Главная » 2017 Май 2 » Այլևս երբեք կարտոֆիլը սառնարանում չեք պահի
loading...
8:31 PM Այլևս երբեք կարտոֆիլը սառնարանում չեք պահի | |
Բնականաբար, երբ գնումներ կատարած տուն եք գալիս, առաջին հերթին սնունդը տեղավորում եք սառնարանում, որտեղ նրանք պահպանվում են թարմ: Սակայն կա մի բանջարեղեն, որը չի կարելի պահել սառնարանում, քանի որ այդ դեպքում այն կարող է վատ ազդեցություն ունենալ ձեր օրգանիզմի վրա: Բանն այն է, որ երբ մենք կարտոֆիլը սառնարան ենք դնում, օսլան սկսում է շաքարի վերածվել: Ջերմային մշակման ժամանակ շաքարը միանում է ամինաթթուների հետ և վերածվում առողջության համար մահացու վտանգավոր աքրիլամիդի, որը կարող է քաղցկեղի հարուցիչ հանդիսանալ: Աքրիլամիդը կիրառվում է թղթի, սոսնձի, պլաստմասսայի արտադրության ժամանակ: Հետազոտությունները ցույց են տվել, որ այն վնասում է արյան բջիջների քրոմոսոմները: | |
|
loading...
Всего комментариев: 0 | |