12:18 PM Քունջութի երիտասարդացնող հատկությունը | |
Միայն կանանց համար Քնջութն իր բնույթով տաքացնող հատկություն ունի, հաճելի, թեթևակի դառը համ, քաղցր վիպակ (նստվածք) և ընկույզի հոտ: Այն դրական է ազդում ոսկրա-մկանային համակարգի վրա, իսկ շնչառական օրգանների խանգարումների դեպքում թերապևտիկ ազդեցություն է դրսևորում (բրոնխիտ, թոքային հիվանդություններ և ասթմա): Օրական մեկ թեյի գդալ քնջութը շատ օգտակար է կանանց վերարտադրողական համակարգի բնականոն գործունեության համար: Բացի այդ, քնջութը նվազեցնում է մաստոպատիայի և կաթնագեղձերի այլ հիվանդությունների վտանգը: Միևնույն ժամանակ պետք է իմանալ, որ դաշտանի ժամանակ քնջութը ուժեղացնում է արյան հոսքը, որի պատճառով հղիության ժամանակ պետք է շատ զգույշ լինել: Կալցիումի բարձր կոնցենտրացիան մի կողմից նպաստում է ապագա երեխայի ամուր կմախքի ձևավորմանը, իսկ մյուս կողմից մեծացնում է երեխային կորցնելու վտանգը: Կորցրած երիտասարդության որոնման դեպքում Եփուկներ, փոշիներ, մածուկներ և յուղային էքստրատներ – ահա քնջութից պատրաստվող դեղերի ոչ լրիվ ցանկը: Մաշկը հարթեցնելու, եղունգները, ատամները և մազերը ամրացնելու համար խորհուրդ է տրվում օգտագործել քնջութի մածուկ: Իսկ քնջութի տաք յուղով արված մերսումներն ամրապնդում են նրա երիտասարդացնող ազդեցությունը: Քնջութի սերմերն օգտագործվում են ուժերի վերականգման, աղիքների մաքրման, լյարդի ֆունկցիայի խախտումների, թույլ լինդերի, ատամների, մազաթափության և հոդերի հիվանդության ժամանակ: Եթե սառը մզման եղանակով պատրաստված քունջութի յուղին մի քիչ կամֆորա, հիլ և դարչին ավելացնել, ապա կարելի է միգրենի ժամանակ դրանով շփել քունքերը: | |
|
Всего комментариев: 0 | |