
Մենք բոլորս սովոր ենք հիմնականում ուտել սպիտակ և սև հաց: Բայց դրանով բազմազանությունը չի ավարտվում: Առաջարկում ենք ուշադրություն դարձնել կանաչ հացի վրա: Մի վախեցեք, դա ուղղակի պատրաստվում է թարմ սպանախով: Այն շատ ավելի օգտակար է նրանցից, որոնք վաճառվում են խանութներում:
Հաց՝ թարմ սպանախով
Բաղադրիչներ
1. Ալյուր – 400 գ
2. Խոշոր աղացած ալյուր – 1
...
Читать дальше »
Просмотров:
537
|
Добавил:
sedablog1
|
Дата:
2017-05-27
|
|
Յուրաքանչյուր մարդ անկրկնելի է և ունիկալ, և որքան էլ հոգեբանները փորձեն մարդկանց դասակարգել խմբերով՝ ըստ խառնվածքի, շփման և այլ պահվածքի դրսևորումներով, աշխարհում չկա երկու միանման մարդ: Սակայն բնավորության որոշ գծեր այնուամենայնիվ հաճախ համընկնում են: Այդ պատճառով, ըստ մարդու նախասիրությունների շատ բան կարելի է իմանալ նրա անձի, բնավորության և արժեքների մասին: Առաջարկում ենք ձեզ ընտրել այս ծառերից մեկը և իմանալ թե ո՞ր բառն է ամենաճիշտը բնութագրում ձեր անձը:
A – Էնտուզիաստ. Դուք միշտ գործն ավարտին եք հասցնում Դուք ընտրել եք ամենահաստ բնով ծառը: Դա նշանակում է, որ դուք մարդ եք, ով ապրում է էնտուզիազմով: Դուք ձեզ ամբողջովին տալիս եք յուրաքանչյուր լծված գործին և գործը միշտ հասցնում եք ավարտին: Դուք շատ կրքոտ և հետաքրքրասեր մարդ եք: Ուղղամիտ եք և իմպուլսիվ, երբեմն դա վանում է մարդկանց ձեզա
...
Читать дальше »
Просмотров:
1059
|
Добавил:
sedablog1
|
Дата:
2017-05-27
|
|

Այս բաղադրատոմսերը կօգնեն ամրացնել և բարձրացնել ձեր դիմադրողականությունը:
• Շերտերով կտրատեք 3 միջին չափի չմաքրած խնձոր, վրան լցրեք 1լ եռացրած ջուր, 10 րոպե եփեք թույլ կրակի վրա, թողեք 30 րոպե, ըստ ճաշակի մեղր ավելացրեք և խմեք որպես թեյ:
• Վերցրեք 1 մաս նարնջի կեղև, 1 մաս սև լավորակ թեյ, ½ մաս կիտրոնի կեղև: Ստացված 60 գրամ չոր զանգվածի վրա ավելացրեք 1լ եռման ջուր և թրմեք 5 րոպե:
• 6թ.գ. սև թեյը 5 րոպե թրմեք 500մլ եռման ջրով, քամեք, սառեցրեք, վրան ավելացրեք հավասար քանակությամբ սև հաղարջի հյութ: Լցրեք բաժակները և 1/3 կամ ½ մասով հանքային ջուր ավելացրեք: Շաքարը կամ մեղրը ըստ ճաշակի:
• 200մլ եռման ջրով, 1ճ.գ. մեղրով, 1ճ.գ. կիտրոնի հյութով, 0,5 թ.գ. մանր քերած կոճապղպեղով թուրմ պատրաստեք: Այն լավացն
...
Читать дальше »
Просмотров:
971
|
Добавил:
sedablog1
|
Дата:
2017-05-27
|
|

Հետազոտողները խորհուրդ են տալիս չամիչ օգտագործել քննություններին ու հարցազրույցներին նախապատրաստվելու, ինչպես նաև հղիության ժամանակ: Չամիչում պարունակվող ածխաջրերը դրական ազդեցություն են թողնում նյարդային համակարգի աշխատանքի վրա: Դրանք ստիպում են ուղեղի նեյրոններին գործել ավելի կայուն և ներդաշնակ:
Գիտնականները նաև նշում են, որ չամիչը կարող է օգնել պայքարել դեպրեսիայի դեմ: Ածխաջրերի մեծ պարունակության շնորհիվ օրգանիզմն աշխատում է ուժեղացված ռեժիմով, քանի որ ուղեղը նորմալ քանակով թթվածին է ստանում:
Չամիչն ազդում է նաև մարդու մտածելակերպի և հիշողության վրա:
ԲԱՐՈՄԵՏՐ
Просмотров:
1442
|
Добавил:
sedablog1
|
Дата:
2017-05-27
|
|

Սրտանոթային համակարգը կարելի է զգալիորեն ամրացնել ընդամենը խնձորի օգնությամբ: Գիտնականների կարծիքով՝ այս մրգի կանոնավոր օգտագործումը կարող է հրաշքներ գործել:
Ամեն օր խնձոր ուտող մարդիկ զգալիորեն նվազեցնում են սրտանոթային վտանգավոր հիվանդությունների զարգացման ռիսկը: Միկրոտարրերը, որոնք պարունակում է խնձորը, մասնավորապես կալիումն ու երկաթը, ոչ միայն ամրացնում են սիրտը, այլև նպաստում են իմունային համակարգի ակտիվացմանը:
"Տարօրինակ է, բայց փաստ է, որ խնձոր սիրող մարդիկ 20 տոկոսով ավելի քիչ են տառապում սրտի և անոթների հիվանդություններից: Դա իրոք զարմանալի է",- ասում են գիտնականները: Նրանք նշում են, որ կարմիր խնձորները հատկապես օգտակար են հիպերտոնիայով տառապողների համար, իսկ կանաչները՝ սակավարյունությամբ:
Մի խոսքով պետք չէ
...
Читать дальше »
Просмотров:
660
|
Добавил:
sedablog1
|
Дата:
2017-05-27
|
| |