
Խանութներում կարելի է տեսնել բազմատեսակ հավելումներով յոգուրտների հսկայական քանակություն: Դրանք այնքան շատ են, որ երբեմն դժվար է լինում ընտրելը: Սակայն ցանկալի է նախապատվությունը տալ բնական յոգուրտին, իսկ ավելի լավ է պատրաստել այն տնային պայմաններում: Տնական յոգուրտ Բաղադրիչներ
Կաթ – 1 լ
Միկրոբային մերան – 1 փաթեթ
Շաքարավազ՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը.
Եռացնել կաթը և սառեցնել մինչև 35-40 աստիճան:
Ավելացնել կաթի մեջ մերանը և մի փոքր շաքարավազ: Լավ խառնել: Յոգուրտ պատրաստելու համար կարելի է օգտագործել հատուկ յոգուրտի աման, կաթսա, կամ ցանկացած այլ կափարիչով տարա: Կարելի է նաև թերմոս: Թերմոսի մեջ լցնել ստացված խառնուրդը, պինդ փակել կափարիչով և փաթաթել հաստ կտորով: 7-12 ժամ հետո տնական յոգուրտը պատրաստ է: Կարելի է նաև մերանով կաթը լցնել կավե ամանների մեջ, ծածկել պոլիէթիլենային թաղանթով, դնել տաք տ
...
Читать дальше »
Просмотров:
2909
|
Добавил:
sedablog1
|
Дата:
2017-06-24
|
|

Ավելորդ քաշի դեմ պայքարում մարդկանց կիրառած մեթոդները հաճախ ապշեցնում են: Ընդ որում՝ բարեկազմ լինելու ցանկությունը պայմանավորված է ոչ միայն գեղեցիկ, այլև առողջ լինելու ցանկությամբ: Սակայն ավելորդ քաշից ազատվելու գործընթացը կարելի է ավելի արագացնել՝ ճիշտ մթերք ընտրելու դեպքում: Ձեր ուշադրությանն ենք ներկայացնում վարունգով մի ըմպելիքի բաղադրատոմս, որը կօգնի էլ ավելի լավ արդյունք ստանալ դիետաներից ու մարմնամարզությունից:
Բաղադրությունը.
· 1 լիտր մաքուր ջուր,
· 1 հատ վարունգ,
· 3–4 շերտ կիտրոն,
· անանուխի 12 տերև,
· 1 թ.գ. թարմ
...
Читать дальше »
Просмотров:
4598
|
Добавил:
sedablog1
|
Дата:
2017-06-24
|
|
.jpg)
Բանանը պարունակում է 105 կալորիա, որոնցից միայն 3-ն է օրգանիզմը ստանում ճարպերից: Մեծ մասամբ բանանի կալորիաները ստացվում են ածխաջրերից, որոնք վերածվում են էներգիա ստանալու համար անհրաժեշտ գլյուկոզայի: Միայն այս սահմանն անցնելու դեպքում է այն սկսում կուտակվել ճարպերի տեսքով: Բանանն ապահովում են առողջ քաշի համար անհրաժեշտ սնուցումն ու էներգիան, իսկ ցանկացած ավելցուկ հանգեցնում է քաշի ավելացման: Բժիշկ Ջենարդինա Հեբարը բացատրում է, որ ինչպես և ցանկացած այլ մթերքի դեպքում, բանանները չարաշահելիս կարող են առաջացնել կողմնակի բարդությունները: Բանանի պարունակած կալորիաները չպետք է անհանգստացնեն մարդկանց, քանի որ դրանց միայն չնչին մասն է ստացվում ճարպերից: Բացի այդ, չպետք է անհանգստացնեն նաև ածխաջրերը, քանի որ դրանք վերածվում են գլյուկազայի և դառնում էներգիայի աղբյուր: Ընդ որում՝ գլյուկոզան հարկավոր է ոչ միայն մարմնին, այլև գլխուղեղին, քանի որ հանդ
...
Читать дальше »
Просмотров:
3756
|
Добавил:
sedablog1
|
Дата:
2017-06-24
|
|
Շատ ծնողներ կերակրում են իրենց երեխաներին մթերքներով, որոնք ցանկալի չէ ներառել երեխաների սննդակարգում: Նման արգելված սննդի շարքին են դասվում պահածոները, կիսաֆաբրիկատները, մայոնեզը, նրբերշիկը, պանրիկները, երշիկը, չափից շատ քաղցրավենիքը, սառեցրած բանջարեղենը, կետչուպը, կարտոֆիլային չիպսերը և այլ մթերքներ: Ցավալին այն է, որ շատ ընտանիքներում նման սնունդը համարվում է ամենօրյա սննդակարգի մաս և օգտագործում են թե՛ մեծերը, թե՛ փոքրերը: Գունեղ փաթեթավորմամբ և հենց աչքի առաջ դրված քաղցրավենիքից ու չիպսերից երեխային զրկելը վտանգավոր է ծնող-երեխա հարաբերությունների համար, իսկ չզրկելը վտանգում է երեխայի առողջությունը: Սննդաբաններն ու մանկաբույժները համատեղ կազմել են մթերքների ցուցակ , որից պետք է հեռու պահել երեխաներին: Եվ եթե մինչև 3 տարեկանը երեխան չհամտեսի այդ մթերքները, հետագայում հավանականությունը մեծ է
...
Читать дальше »
Просмотров:
1030
|
Добавил:
sedablog1
|
Дата:
2017-06-24
|
|

Միգրենն առաջանում է գլխուղեղի անոթների սպազմի պատճառով: Դրա պատճառները դեռ լիովին պարզ չեն: Միգրենից տառապում են առավելապես երիտասարդ կանայք: Հաճախ գլխացավն ուղեկցվում է սրտխառնոցով, փսխումով, գլխապտույտով, ուժեղ քրտնարտադրությամբ: Միգրենի նոպաների ժամանակ ավելի լավ է հանգիստ պառկել մութ, անաղմուկ սենյակում:
Ժողովրդական բաղադրատոմսեր միգրենի բուժման համար
• Վերցնել մեկական ճաշի գդալ վաղենակի ծաղիկներ, դաղձի տերևներ, ալոճի ծաղիկներ, կատվախոտի արմատ, 2 ճ.գ. հազարտերևուկի ծաղիկներ և 600մլ ջուր: Բաղադրիչները լավ մանրացնել և խառնել: 3 ճ.գ. խառնուրդը լցնել թերմոսի մեջ և ավելացնել եռման ջուրը: Թրմել 12 ժամ և քամել: 3 օրվա ընթացքում ամեն 2 ժամը մեկ խմել 1/3 բաժակ տաք թուրմ:
• Վերցնել 3 ճ.գ. երիցուկի ծաղիկներ, 2-ական ճ.գ. կատվա
...
Читать дальше »
Просмотров:
2205
|
Добавил:
sedablog1
|
Дата:
2017-06-24
|
| |