Приветствую Вас, Гость! Регистрация RSS

sedablog.ru

Воскресенье, 2025-07-20
Главная » 2017 » Июнь » 24 » Ինչպես պատրաստել յոգուրտ տնային պայմաններում
loading...
8:22 PM
Ինչպես պատրաստել յոգուրտ տնային պայմաններում

Ինչպես պատրաստել յոգուրտ տնային պայմաններում

Խանութներում կարելի է տեսնել բազմատեսակ հավելումներով յոգուրտների հսկայական քանակություն: Դրանք այնքան շատ են, որ երբեմն դժվար է լինում ընտրելը: Սակայն ցանկալի է նախապատվությունը տալ բնական յոգուրտին, իսկ ավելի լավ է պատրաստել այն տնային պայմաններում: Տնական յոգուրտ Բաղադրիչներ

Կաթ – 1 լ

Միկրոբային մերան – 1 փաթեթ

Շաքարավազ՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը.

Եռացնել կաթը և սառեցնել մինչև 35-40 աստիճան: 

Ավելացնել կաթի մեջ մերանը և մի փոքր շաքարավազ: Լավ խառնել: Յոգուրտ պատրաստելու համար կարելի է օգտագործել հատուկ յոգուրտի աման, կաթսա, կամ ցանկացած այլ կափարիչով տարա: Կարելի է նաև թերմոս: Թերմոսի մեջ լցնել ստացված խառնուրդը, պինդ փակել կափարիչով և փաթաթել հաստ կտորով: 7-12 ժամ հետո տնական յոգուրտը պատրաստ է: Կարելի է նաև մերանով կաթը լցնել կավե ամանների մեջ, ծածկել պոլիէթիլենային թաղանթով, դնել տաք տեղ և 8-9 ժամ հետո օգտագործել: Ցանկության դեպքում տնական յոգուրտի մեջ կարելի է ավելացնել հատապտուղ կամ միրգ: 

Просмотров: 2909 | Добавил: sedablog1 | Рейтинг: 0.0/0
loading...
Всего комментариев: 0
avatar