Приветствую Вас, Гость! Регистрация RSS

sedablog.ru

Воскресенье, 2025-07-20
Главная » 2017 » Июль » 18

10 ախտանշան, որոնք վկայում են օրգանիզմում խոլեստերինի բարձր մակարդակի մասինԽոլեստերինը լիպիդների մի տեսակ է, որը կա մարդու օրգանիզմի բոլոր բջիջներում և անհրաժեշտ է բոլոր համակարգերի անխափան աշխատանքի ապահովման համար: Խոլեստերինի արտադրության համար հիմնականում պատասխանատու է լյարդը, սակայն մարդն այն ստանում է նաև սննդամթերքից:   Այս նյութը նաև հարկավոր է լեղաթթուների արտադրության համար, որոնք օգնում են մարսել ճարպերը: Այն նույնիսկ մասնակցում է որոշ հորմոնների արտադրման գործընթացին և շատ կարևոր նշանակություն ունի սրտանոթային համակարգի առողջության համար:   Չնայած, որ խոլեստերինն օրգանիզմի համար խիստ անհրաժեշտ նյութ է, դրա ավելորդ կուտակումը կարող է լուրջ խանգարումների պատճառ դառնալ և վտանգել մարդու առողջությունն ու կյանքը: Ընդ որում՝ շատերն անգամ գլխի չեն ընկնում, որ խոլեստերինի մակարդակն իրենց օրգանիզմում նորմայից բարձր է լինում, քանի որ դրա մասին վկայող ոչ մի ակնհայտ ախտան ... Читать дальше »

Просмотров: 2736 | Добавил: sedablog1 | Дата: 2017-07-18 | Комментарии (0)

3 սխալ, որ բոլորս թույլ ենք տալիս ուտելու ընթացքումFithacker.ru-ն ներկայացրել է 3 վտանգավոր սխալ, որոնք ուտելու ընթացքում թույլ են տալիս մեզանից շատերը։

1. Մեծ քանակով ջրի օգտագործում ուտելու ընթացքում։ Իհարկե, ջուրն անփոխարինելի է օրգանիզմի համար։ Սակայն ուտելու ընթացքում թույլատրվում է խմել միայն մի քանի կում ջուր՝ մթերքին օգնելու համար շարժվել նյութափոխանակության համակարգում։ Չի թույլատրվում մեծ քանակով ջուր խմել սնվելու ընթացքում։ Արդյունքում՝ կարող են տհաճ զգացողություն, ուռածություն առաջանալ։

2. Մեծ քանակով օսլայի և սպիտակուցի համադրություն։ Սթեյք և կարտոֆիլ։ Բուրգեր և կարտոֆիլ… Սրանք տարածված համադրություններ են, որոնց օգտագործման արդյունքում՝ քնելու ցանկություն է առաջանում։ Մեծ քանակով օսլա (հաց, մակարոն, բրինձ, կարտոֆիլ) և սպիտակուց (ձուկ, հավ, տավար, ձու) օգտագործելու արդյունքում՝ կարող են առաջանալ որովայնի գրգռվածություն և թթվային ռեֆլյուկս։ Դա կապվա ... Читать дальше »

Просмотров: 1241 | Добавил: sedablog1 | Дата: 2017-07-18 | Комментарии (0)

Սմբուկից պատրաստված շատ համեղ կոտլետներԲաղադրիչներ

 1. Սմբուկ – 1.5 կգ

2. Չորահաց – 80 գ

3. Ձու – 1 հատ

4. Պարմեզան պանիր – 50 գ

5. Մաղադանոս – 10 ճյուղ

6. Սխտոր – 2 ատամիկ

7. Աղ – 1.5 թ/գ

8. Սև աղացած պղպեղ – 0.5 թ/գ

Պատրաստման եղանակը

1. Սմբուկը լվանալ, շարել տապակի մեջ և 30 րոպեով դնել նախապես 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցը (սմբուկները պետք է փափկեն):

2. Թողնել, որ սմբուկները սառչեն, մաքրել, շարել քամիչի մեջ, որպեսզի ավելորդ հյութը հոսի:

3. Մաղադանոսը մանրացնել, լցնել թասի մեջ: Սմբուկը մանրացնել, ավելացնել մաղադանոսի վրա: 

4. Ավելացնել աղ, սև պղպեղ, մանրացրած սխտոր, ձու, քերած պարմեզան, խառնել: Ավելացնել չորահացը, նորից խառնել:

5. Ձևավորել կոտլետներ, թաթախել ալյուրի մեջ և 2 կողմից տապակել լավ տաքացրած ... Читать дальше »

Просмотров: 4594 | Добавил: sedablog1 | Дата: 2017-07-18 | Комментарии (0)